Voortgezet onderwijs

kvindVoor het plannen van een groepsbezoek kun je je voorkeur aangeven via de kalender. De datum en tijd zijn pas na onze bevestiging definitief!

* Lees voor het reserveren onze boekingsvoorwaarden.
* Met een klas kun je ons alléén op afspraak bezoeken.
* Je kunt reserveren voor het schooljaar 2020/2021.
* Het geven van rondleidingen is alleen toegestaan voor officieel erkende rondleiders van NM Kamp Vught.

Overzicht educatieve programma’s voortgezet onderwijs

De educatieve programma’s zijn bestemd voor onderbouwklassen vmbo/havo/vwo. Wil je ons bezoeken met leerlingen uit de bovenbouw, dan kun je contact opnemen met het secretariaat via info@nmkampvught.nl. In overleg kunnen wij een geschikt programma voor de leerlingen samenstellen.

Programma A (€ 85,00/60 min.)

I.v.m. de coronamaatregelen kan programma B tijdelijk niet worden aangeboden.

Programma B (€ 115,00/2,5 uur incl. verplaatsingstijd NMKV-barak 1B)

Bovenstaande programma’s kunnen in overleg uitgebreid worden met:

Voor vragen kun je mailen naar info@nmkampvught.nl

Kamp Vught in de klas

Je boekt bij ons een rondleiding en voorbereidend lespakket in één. Het voorbereidende lespakket heet ‘Kamp Vught in de klas’. Je kunt binnen dit pakket kiezen uit drie rondleidingen (60 minuten):

dvdhoesKleiner

Kamp Vught in de klas:  De rondleiding sluit aan op het lespakket, waardoor voorbereiding en bezoek elkaar versterken. ‘Kamp Vught in de klas’ is de ‘standaard’-rondleiding, waarbij wij er vanuit gaan dat je met de klas de film uit het voorbereidende lespakket hebt behandeld. Eén hoofdpersoon uit het lespakket staat centraal in de rondleiding.

Voorwerpen: in deze rondleiding wordt het verhaal van Kamp Vught verteld aan de hand van het terrein en van een tas met voorwerpen uit Kamp Vught die de rondleider meeneemt. De rondleider vertelt het verhaal van Kamp Vught in grote lijnen, maar heeft ook de ruimte om specifiek in te gaan op vragen vanuit de groep.

Personen: in deze rondleiding wordt het verhaal van Kamp Vught verteld, plus het verhaal van een gevangene uit dezelfde streek of plaats waar de groep vandaan komt. Hoe eerder je reserveert, hoe beter wij bijbehorende verhalen kunnen opzoeken.

Bekijk de trailer van ‘Kamp Vught in de klas’, met voice over van Jeroen Krabbé:

Overige informatie: 

  • Programma ‘Kamp Vught in de klas’: rondleiding, films op usb-stick, 32 lesbrieven, docentenhandleiding, verzendkosten – totaal € 85,00;
  • Wanneer een extra rondleider nodig is, rekenen wij daarvoor € 45,00.
  • Losse lesbrief: afname minimaal zes stuks. Bij een bestelling groter dan twintig stuks is het voordeliger een compleet lespakket te bestellen; anders € 1,50 per lesbrief. Dit kun je aangeven in het formulier onder ‘Opmerkingen’.
  • Toeslag vreemde taal per rondleiding: € 10,00.
  • Je ontvangt het lespakket nadat wij de boeking hebben bevestigd.

Achtergrondinformatie
Veel leerlingen volgen twee keer in hun schoolloopbaan een rondleiding bij ons: zowel op de basisschool als op de middelbare school. Deze momenten liggen vaak in tijd kort na elkaar. Wij willen leerlingen bij hun tweede bezoek meer en andere informatie meegeven dan bij hun eerste bezoek. Daarom zijn er lesbrieven van ‘Kamp Vught in de klas’ op drie niveaus: voor groep 7/8, vmbo en havo/vwo.
De periode maart tot en met juni is het ‘hoogseizoen’ in Nationaal Monument Kamp Vught. Overweeg ook eens een bezoek tussen september en februari.