Voortgezet onderwijs

kvindPer 2018 zijn de prijzen aangepast aan onze reële kosten (€ 5,00 – € 10,00 per groep).

Voor het plannen van een groepsbezoek kunt u uw voorkeur aangeven via de kalender. Nieuw: voor schooljaar 2018/2019 kunt u al boeken vanaf 4 juni 2018 i.p.v. september. De datum en tijd zijn pas na onze bevestiging definitief! U kunt ook op werkdagen bellen naar (073) 656 67 64 (vraagt u naar Liesbeth Prijt of Jessica Gommers).

* Leest u voor het reserveren onze boekingsvoorwaarden.
* Met een klas kunt u ons alléén op afspraak bezoeken.
* Het geven van rondleidingen is alleen toegestaan voor officieel erkende rondleiders van NM Kamp Vught.

Overzicht educatieve programma’s voortgezet onderwijs

De educatieve programma’s zijn bestemd voor onderbouwklassen vmbo/havo/vwo. Mocht u ons willen bezoeken met leerlingen uit de bovenbouw, neem gerust contact met ons op. In overleg kunnen wij een geschikt programma voor uw leerlingen samenstellen.

Programma A (€ 75,00/60 min.) 

Programma B (€ 105,00/2,5 uur incl. verplaatsingstijd NMKV-barak 1B)

Bovenstaande programma’s kunnen in overleg uitgebreid worden met:

  • Een zelfstandig bezoek aan de voormalige fusilladeplaats
  • Film in het auditorium (max. 80 personen)
  • ‘Ontmoeting met een ooggetuige’ (via het Landelijk Steunpunt WO II-Heden kunt u een gastles aanvragen)

Uiteraard kunt u per mail en/of telefoon contact opnemen om uw wensen te bespreken en in overleg een geschikt programma voor uw leerlingen samenstellen. U kunt mailen naar info@nmkampvught.nl en op werkdagen bellen naar (073) 656 67 64 (vraag naar Liesbeth Prijt of Jessica Gommers).

Kamp Vught in de klas

U boekt bij ons een rondleiding en voorbereidend lespakket in één. Het voorbereidende lespakket heet ‘Kamp Vught in de klas’. U kunt binnen dit pakket kiezen uit drie rondleidingen (60 minuten):

dvdhoesKleiner

Kamp Vught in de klas:  De rondleiding sluit aan op het lespakket, waardoor voorbereiding en bezoek elkaar versterken. ‘Kamp Vught in de klas’ is de ‘standaard’-rondleiding, waarbij wij er vanuit gaan dat u met uw klas de film uit het voorbereidende lespakket hebt behandeld. Eén hoofdpersoon uit het lespakket staat centraal in de rondleiding.

Voorwerpen: in deze rondleiding wordt het verhaal van Kamp Vught verteld aan de hand van het terrein en van een tas met voorwerpen uit Kamp Vught die de rondleider meeneemt. De rondleider vertelt het verhaal van Kamp Vught in grote lijnen, maar heeft ook de ruimte om specifiek in te gaan op vragen vanuit de groep.

Personen: in deze rondleiding wordt het verhaal van Kamp Vught verteld, plus het verhaal van een gevangene uit dezelfde streek of plaats waar uw groep vandaan komt. Hoe eerder u reserveert, hoe beter wij bijbehorende verhalen kunnen opzoeken.

Bekijk de trailer van ‘Kamp Vught in de klas’, met voice over van Jeroen Krabbé:

Overige informatie: 

  • Programma ‘Kamp Vught in de klas’: rondleiding, dvd, 32 lesbrieven, een docentenhandleiding, handling- en verzendkosten – totaal € 75,00;
  • Vanaf 2018 is een usb-stick met de films los te bestellen voor gebruik op digiborden (€ 7,00);
  • Wanneer een extra rondleider nodig is, betaalt u daarvoor € 40,00.
  • Losse lesbrief: afname minimaal zes stuks. Bij een bestelling groter dan twintig stuks is het voordeliger een compleet lespakket te bestellen; anders € 1,50 per lesbrief. Dit kunt u aangeven in het formulier onder ‘Opmerkingen’.
  • Toeslag vreemde taal per rondleiding: € 10,00.
  • U ontvangt het lespakket nadat wij de boeking hebben bevestigd.

Achtergrondinformatie
Veel leerlingen volgen twee keer in hun schoolloopbaan een rondleiding bij ons: zowel op de basisschool als op de middelbare school. Deze momenten liggen vaak in tijd kort na elkaar. Wij willen leerlingen bij hun tweede bezoek meer en andere informatie meegeven dan bij hun eerste bezoek. Daarom zijn er lesbrieven van ‘Kamp Vught in de klas’ op drie niveaus: voor groep 7/8, vmbo en havo/vwo.
De periode maart tot en met juni is het ‘hoogseizoen’ in Nationaal Monument Kamp Vught. Overweegt u ook eens een bezoek tussen september en februari.