Word Beschermer

Verweigerung des Hitlergrußes, 1936 | Refusal to the Nazi salute, 1936
Een groep nauw betrokkenen heeft in 2007 de Stichting Beschermers opgericht, die extra middelen wil genereren om Nationaal Monument Kamp Vught te voorzien van een bredere basis. Een basis van mensen die óók vinden dat de zinloosheid van de vervolging van 32.000 mensen slechts verzacht kan worden door met deze herinnering intolerantie, polarisatie en onderdrukking in de huidige samenleving te lijf te gaan.

Voor een bijdrage per jaar vanaf € 250 voor particulieren of vanaf € 1000 voor bedrijven gedurende minimaal 3 jaar word je ook Beschermer van het gedachtegoed dat NM Kamp Vught actief wil uitdragen. In ruil voor je ondersteuning blijf je op de hoogte van activiteiten van NM Kamp Vught en word je hiervoor uitgenodigd. Tevens ontvang je een uitnodiging om aanwezig te zijn bij een aansprekende, jaarlijks terugkerende en speciaal voor de Beschermers georganiseerde activiteit.

Open het formulier (pdf*). Gelieve dit formulier uit te printen en ingevuld per post (portvrij) te retourneren: Antwoordnummer 10014, 5260 VB Vught.

Bedrijven en organisaties kunnen dit formulier invullen, uitprinten en (portvrij) retourneren.

Stichting Beschermers Nationaal Monument Kamp Vught valt onder de ANBI-regeling (Algemeen Nut Beogende Instelling), waarmee de gift aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting.
* Om een pdf-bestand te bekijken, is het programma Adobe Reader nodig; gratis te downloaden van Adobe.

Foto boven: August Landmesser weigerde in 1936 de Hitlergroet te brengen, temidden van een grote menigte (foto Süddeutsche Zeitung Photo/Scherl).

Beschermers logo