‘Museumschatjes’ = vol

Het aantal plaatsen voor Brabantse basisscholen voor ‘Museumschatjes’ is al snel vol geboekt; aanmelding is niet meer mogelijk!
‘Museumschatjes’ is een jaarlijks terugkerende campagne van Erfgoed Brabant, mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Brabant. Deelname is geheel kosteloos. De inschrijving is sinds vorig schooljaar verhoogd naar 50.000 leerlingen.

Met ‘Museumschatjes’ kunnen Brabantse scholen met groep 5 t/m 8 gratis een museum bezoeken; de musea krijgen de kosten gecompenseerd via de Provincie Noord-Brabant. Voor Nationaal Monument Kamp Vught geldt het aanbod voor leerlingen in groep 7 of 8. In 2017/2018 hebben zo 2200 leerlingen ‘gratis’ het museum bezocht.
Update: ruim 80 groepen zijn inmiddels ingepland. Scholen kunnen niet meer boeken voor Museumschatjes. Reserveren voor een rondleiding is natuurlijk wel mogelijk; slechts € 80,00 per groep incl. (voorbereidend) lesmateriaal en porto.

Alle Brabantse basisscholen die zich hebben aangemeld, ontvingen in de week van 27 augustus het lesmateriaal. Docenten maken zelf een afspraak met het museum van hun keuze; zie Erfgoed Brabant.

Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat alle musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project ‘Museumschatjes’.