Tijdens de vernieuwing

Laatste nieuws: lees meer over de tijdelijke sluiting vanaf 17 oktober, behalve voor groepen die rondleiding hebben gereserveerd.

– Het mindervalidentoilet is tot heropening niet beschikbaar. Er is een invalidentoilet in nevenlocatie barak 1B (wo/za/zondag 12 -17 uur geopend, extra t/m 20/10) en in november dagelijks behalve maandag.
– Het buitenterrein is toegankelijk voor mindervaliden en in de nieuwbouw is een lift. Het hoofdgebouw is tijdelijk minder goed toegankelijk voor grote rolstoelen. 

Wij  verwelkomen u graag in de nieuwe uitbouw, te bereiken via de tijdelijke ingang (enkele meters links van de reguliere hoofdingang).
In de nieuwbouw is alleen koffie te koop; verdere horeca is niet aanwezig. De museumwinkel wordt beperkt tot een klein aantal (eigen) uitgaven.
Wij vragen uw begrip voor de eventuele overlast en het ongemak.

Tijdens de vernieuwing van het herinneringscentrum treffen we de nodige aanpassingen, zodat u ook tijdens de werkzaamheden een indruk krijgt van de geschiedenis van Kamp Vught. Het hoofdgebouw is vanaf augustus afgesloten (= paars op afbeelding).

De entree wordt tijdelijk inclusief gebruik van de audiotour aangeboden (normaal € 2,50 p.p.; Nederlands/Engels/Duits/Frans) i.v.m. de werkzaamheden. Lees meer over de audiotour.
Vrienden en Beschermers hebben onbeperkt vrij entree, met 1 introducé. Ook houders van Museumkaart, Veteranenpas of Postactievenpas (Defensie) ontvangen gratis de audiotour.

Verspreid over drie gebouwen is tevens een tijdelijke expositie over de geschiedenis van Kamp Vught ingericht.

De entreebedragen (€ 7,50 voor volwassenen en € 3,00 10 t/m 17 jaar) blijven gelijk.

De plattegrond geeft een indruk van de toekomstige indeling, met 300 vierkante meter nieuwbouw voor ontvangst van groepen (rechtsboven) en meer ruimte voor de vaste expositie over Kamp Vught. De ruimte voor wisselexposities wordt verplaatst naar de plek van het huidige auditorium.

Overige praktische informatie

– In november is het herinneringscentrum gesloten. Groepsbezoek blijft in november mogelijk van dinsdag t/m vrijdag. Lees hier meer.
Barak 1B is extra geopend in november van 12.00 tot 17.00 uur, behalve op maandag. De entree is deze periode gratis (uw bijdrage wordt op prijs gesteld).
De officiële opening van de nieuwe vaste expositie en de nieuwbouw is beoogd in de laatste week van november 2019.

Lees meer over de vernieuwing van het herinneringscentrum.