Tijdens de vernieuwing

Tijdens de vernieuwing van het herinneringscentrum treffen we de nodige aanpassingen, zodat u ook tijdens de werkzaamheden een indruk krijgt van de geschiedenis van Kamp Vught. Het hoofdgebouw is voor een deel afgesloten.

De entree (€ 7,50) wordt tijdelijk aangeboden inclusief gebruik van de audiotour (normaal € 2,50 p.p., beschikbaar in Nederlands, Engels, Duits en Frans). Lees meer over de audiotour.
Vrienden en Beschermers hebben onbeperkt vrij entree, met 1 introducé. Ook houders van Museumkaart, Veteranenpas of Postactievenpas (Defensie) ontvangen gratis de audiotour.
De entreebedragen blijven dus gelijk, waarbij wij u als tegemoetkoming i.v.m. de werkzaamheden de audiotour aanbieden. Verspreid over drie gebouwen is een tijdelijke expositie over de geschiedenis van Kamp Vught ingericht.
De plattegrond geeft een indruk van de toekomstige indeling, met 300 vierkante meter nieuwbouw voor ontvangst van groepen (rechtsboven) en meer ruimte voor de vaste expositie over Kamp Vught. De ruimte voor wisselexposities wordt verplaatst naar de plek van het huidige auditorium.

Praktische informatie

Vanaf 29 juli worden de ontvangstbalie, het museumcafé en de museumwinkel elders in het gebouw tijdelijk ingericht.
Van 29 juli tot heropening is de gedenkruimte niet te bezoeken; deze wordt ook vernieuwd.
Van 5 augustus tot november is het invalidentoilet niet beschikbaar.
– Ook is het museum helaas tijdelijk slecht toegankelijk voor grote rolstoelen.
– Er komt een tijdelijke ingang vanaf medio augustus, en paar meter links van de huidige hoofdingang.

Wij ontvangen u graag in onze nieuwbouw met tijdelijke entree en balie. Hier is alleen koffie/thee te koop; verdere horeca is niet mogelijk,
Wij vragen uw begrip voor de eventuele overlast en het ongemak.

– In november is het herinneringscentrum gesloten voor individuele bezoekers. Groepsbezoek blijft mogelijk van dinsdag t/m vrijdag. Lees hier meer.
De officiële heropening van de nieuwe vaste expositie en de nieuwbouw is beoogd in de laatste week van november 2019.
Lees meer over de vernieuwing van het herinneringscentrum.