Aanvullend materiaal

Naast het lespakket ‘Kamp Vught in de Klas’ ter voorbereiding op een bezoek met de klas aan Nationaal Monument Kamp Vught is ook online aanvullend educatief materiaal beschikbaar.

Primair onderwijs (vanaf 10 jaar)

Informatieboekje van het spreekbeurt-/werkstukpakket over de geschiedenis van Kamp Vught.
In dit boekje vind je informatie over Kamp Vught in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Je leert met welk doel dit kamp is gebouwd, over de gevangenen en over het dagelijks leven en werken op dit kamp. Deze informatie kun je gebruiken voor een spreekbeurt of werkstuk.
Het complete spreekbeurt-/werkstukpakket is hier te bestellen.

In de werkvormenwaaier beschrijven de veertien leden van het samenwerkingsverband Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45 (SMH) waaronder Nationaal Monument Kamp Vught en een aantal partners hun beste werkvormen.

De aflevering ‘Geloof’ van de bijzondere Klokhuis-serie De 4 Vrijheden.
In deze aflevering, die deels is opgenomen in Nationaal Monument Kamp Vught, onderzoekt Sosha het mensenrecht: Vrijheid van geloof. Katholiek, protestant, joods, moslim, hindoe…in Nederland mag je geloven wat je wilt. Aviva, Roya, Willem en Lucas vertellen over hun eigen geloof. Sosha bezoekt het vroegere concentratiekamp Vught, waar mensen tijdens de oorlog werden opgesloten als straf om hun geloof.

Voortgezet onderwijs

Online (film)materiaal bij eerdere wisselexposities en projecten:

Podium voor Onderwijs - Goelag in beeld

Goelag in beeld
Educatieve website bij de wisselexpositie ‘Goelag. Terreur en willekeur in de Sovjet-Unie’

MBO

 

Plekken met een Verhaal
Digitale lessen speciaal ontwikkeld voor het vak burgerschap op het MBO.
Meer educatief materiaal vind je op Tweede Wereldoorlog.nl