Oproep nieuwe vrijwilligers

Update 19 juli:
Momenteel worden alleen nog begeleiders voor de museumlessen in barak 1B gezocht, naast aspirant-rondleiders die Frans spreken.

Oproep 11 juni:
Jaarlijks bezoeken ruim 70.000 mensen het voormalig SS-concentratiekamp Vught, waaronder ruim 1900 (school-)groepen. Ruim 100 mensen zijn binnen onze organisatie op vrijwillige basis actief om bezoekers te ontvangen en rond te leiden. In oktober start de training voor nieuwe rondleiders en museumlesbegeleiders. Ook zoeken wij nieuwe gastheren en gastvrouwen.

Rondleiders en begeleiders museumles

Nationaal Monument Kamp Vught zoekt rondleiders die flexibel inzetbaar zijn om van maandag t/m vrijdag rondleidingen te geven aan schoolgroepen. Specifiek in de maanden mei en juni dient de rondleider twee keer per week beschikbaar te zijn. Mondelinge beheersing van de Engelse, Duitse en/of Franse taal is een pre. De training begint in oktober.
Ook zoekt het museum begeleiders voor de museumlessen; vrijwilligers die flexibel inzetbaar zijn om lessen te verzorgen voor schoolgroepen in barak 1B, de enige nog overgebleven authentieke barak van Kamp Vught.

Gastvrouwen en -heren

Een aantal vrijwilligers is actief als gastheer of gastvrouw om bezoekers te ontvangen in het museumcafé met koffie, thee, versnaperingen en lunches. Jaarlijks komen vele groepen op afspraak voor een rondleiding, die hun bezoek combineren met een horeca-arrangement. Op zaterdag en zondag is het museumcafé geopend met koffie, thee en kleine snacks van 12.00 tot 17.00 uur. Ook hiervoor zoeken wij nieuwe vrijwilligers.

Meer informatie

Het is belangrijk dat vrijwilligers bereid zijn (van elkaar) te leren, door middel van (zelf-)studie, evaluatie en nascholing. Ook worden zelfstandigheid, representativiteit en goede contactuele eigenschappen verwacht. Het herinneringscentrum biedt een verzekering en een beperkte reiskostenvergoeding. Regelmatig zijn er activiteiten om de kennis te vergroten en een goede werksfeer te bevorderen.
Voor meer informatie of voor aanmelding voor een kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met: Cecile Post (rondleidingen en museumlessen) / 073-658 7064 of Liesbeth Prijt (gastvrouwen/-heren) / 073-658 7016.
Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige oproepen voor vrijwilligers, dan kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief via de website.