Nationale Museumweek


Van 16 t/m 24 april is het Nationale Museumweek.

Theatrale vertelling In het spoor van ooggetuigen

‘In het spoor van ooggetuigen’ is een theatrale vertelling voor kinderen vanaf 8 jaar. Op zondag 17 en 24 april (12.00 en 14.15 uur) kunnen kinderen op pad met ‘Joop’ en ‘Johanna’ uit de jaren veertig. Ontdek de geschiedenis van kamp Vught en ga mee in het spoor van deze ooggetuigen. Jaarlijks bezoeken tienduizenden scholieren in groepsverband het museum voor een rondleiding. ‘In het spoor van ooggetuigen’ is speciaal ontwikkeld voor kinderen die op zondag met hun ouders/verzorgers, opa of oma Nationaal Monument Kamp Vught bezoeken. Deelname € 1,00 (exclusief entree) – meer informatie & aanmelding.

Entree op zaterdag 50 % lager

Op 16 en 23 april is de entree 50 procent lager; u heeft een voordeel van 3 euro (18+) of 1,5 euro (10 t/m 17 jaar). Met een Museumkaart heeft u altijd vrij entree.
Nationaal Monument Kamp Vught en barak 1B zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Nieuwe aanwinsten

De oorlogs- en verzetsmusea werken samen in de campagne ‘Niet weggooien!’ In de vitrine in de hal vindt u persoonlijke voorwerpen van oud-gevangene Jo Elsendoorn.
Foto links: filmrollen van Roosje Glaser uit nieuwe expositie ‘Dansen met de vijand’ (foto Jan van de Ven); foto midden: ‘In het spoor van ooggetuigen’ (foto Paula van Dijken) en foto rechts: interieur barak 1B (foto Jan van de Ven).