Koninklijke opening

Op 28 januari ging de eerste schop in de grond voor een algehele vernieuwing van ons herinneringscentrum. Na een intensieve periode nodigen wij u graag uit om het resultaat te bekijken vanaf 28 november. Enerzijds is er een geheel nieuwe vaste expositie over Kamp Vught; daarnaast is er een nieuwe uitbouw voor de ontvangst van groepen én zijn de
ontvangstruimtes vernieuwd.

Inmiddels kunnen wij bekend maken dat Koning Willem-Alexander bij de opening aanwezig zal zijn. Wij willen dit nieuws graag met u delen!
Lees het persbericht van het Koninklijk Huis (31/10/2019).

De officiële opening is alleen toegankelijk voor genodigden. Vanwege de beperkte ruimte is er voor onze Vrienden, Beschermers en andere relaties een voorbezichtiging op donderdag 14 en op zondag 17 november. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.
Tip: kom met de fiets; er is helaas slechts beperkt parkeerruimte voor het gebouw.

Vanaf de achterzijde van station ’s-Hertogenbosch (Paleiskwartier) is Nationaal Monument Kamp Vught prima per fiets te bereiken (20 minuten). Volg het fietspad langs de Magistratenlaan in zuidelijke richting langs het spoor, tot de Vlijmenseweg. Steek deze over en rijd door het tunneltje voor u. Sla achter het tunneltje meteen links af (richting Tilburg/Eindhoven) en blijf het fietspad volgen tot de tweede brug (het Drongelens Kanaal is aan uw linkerkant). Ga deze over en volg het fietspad tot aan de weg, aan uw rechterhand ziet u Nationaal Monument Kamp Vught.
Op het station ‘s-Hertogenbosch en Vught zijn OV-fietsen te huur, die u kunt huren met een OV-chipkaart met OV-fietsabonnement, voor meer informatie zie OV-fiets.

Foto’s boven: voorwerpen uit de collectie van Kamp Vught, te zien in nieuwe expositie (foto Jan van de Ven); Koning Willem-Alexander (foto Erwin Olaf); scholieren passeren de nieuwe brug over de kampgracht naar het buitenterrein (foto Jan van de Ven).