Kamp Vught in vogelvlucht

Tijdens de vernieuwing is een kleine expositie over de geschiedenis van Kamp Vught in vogelvlucht te zien. De expositie is verdeeld over drie ruimtes: in de gereconstrueerde barak, in het crematorium en bij  de bezinningsruimte.

In de expositie wordt een aantal thema’s belicht: ‘Aankomst’, ‘Naar de barakken’, ‘Het regime’, ‘Aan het werk’, ‘Op transport’,  ‘Ontruiming’ en ‘Nationaal Monument Kamp Vught vernieuwt’. Hierbij is een aantal (uitvergrote), soms niet eerder geëxposeerde foto’s en afbeeldingen te zien. Deze bescheiden expositie is te bezoeken t/m 31 oktober. De heropening van het herinneringscentrum is beoogd in de laatste week van november 2019.

De ontwikkeling van de expositie is mogelijk dankzij een bijdrage van de Vriendenkring Nationaal Monument Kamp Vught.
Idee en historische foto’s: Nationaal Monument Kamp Vught; teksten: Twan van den Brand; beelden nieuwbouw: DoepelStrijkers Architects; beelden expositie: Perspekt Studios; foto’s Ogen van de Oorlog: Rogier Fokke; ontwerp, vormgeving en foto’s boven: infolio.
Let op: het herinneringscentrum is i.v.m. de vernieuwing in november 2019 alleen toegankelijk voor groepen, die een rondleiding hebben gereserveerd.
Lees meer over de vernieuwing.