Speciaal voor kinderen: ‘In het spoor van ooggetuigen’

‘In het spoor van ooggetuigen’ is een theatrale vertelling die leidt door Nationaal Monument Kamp Vught voor kinderen vanaf 8 jaar. Tijdens de Maand van de Geschiedenis en de Rabo Museumkidsweek kunnen kinderen deelnemen met hun ouders/verzorgers, opa en/of oma: zondag 16 oktober 12.30 & 14.30 uur.

We maken een sprong terug in de tijd…
Het is oktober 1944. Het zuiden van Nederland is al bevrijd van de Duitse bezetter. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is in zicht. Kamp Vught is leeg, maar niet voor lang. Kamp Vught was een concentratiekamp: een kamp voor mensen die niet pasten in het wereldbeeld van de bezetter.

Joop is elektricien. Alles wat met stroom, stekkers en stopcontacten te maken heeft is zijn vak. Hij kent het kampterrein goed, want hij moest in de oorlog ook al in het kamp werken. Loop een eindje met hem mee; hij kan je veel vertellen over die tijd.

Johanna was hier een gevangene. Eigenlijk waren de Nazi’s op zoek naar haar broer. Omdat ze hem niet konden vinden, werden Johanna en haar familie opgepakt en naar kamp Vught gebracht. Zij kan je vertellen hoe het was om in het kamp te leven. Hoe zag je dag er dan uit? Mocht je je ouders nog wel zien?
Ontdek de geschiedenis van kamp Vught en ga mee in het spoor van deze ooggetuigen!
Het verhaal is gebaseerd op feiten en persoonlijke verhalen van oud-gevangenen, zoals Janna de Koning (foto boven).
Tekst & spel: Angie Cotrotsos & Reginald Kluijtmans; spelregie: Simone de Kuijper; foto’s boven: Pieter Bax.

Deelname
: € 1,00 excl. entree Nationaal Monument Kamp Vught. De activiteit duurt plm. 1 uur; een combinatie met bezoek aan de vaste expositie en barak 1B is mogelijk van 12.00 tot 17.00 uur.
U kunt nog reserveren door te bellen naar 073 6566764  o.v.v. het aantal deelnemers (min. 1 kind per 2 ouders/verzorgers; de activiteit is ontwikkeld voor kinderen).
Datum: zondag 16 oktober 12.30 & 14.30 uur.
Stichting Droomproducties ontwikkelde deze activiteit i.s.m. Nationaal Monument Kamp Vught.
Deze activiteit is mogelijk met steun van de Cees Kant Stichting.

Maand van de Geschiedenis