FAQ – Veelgestelde vragen heropening

Wanneer kan ik Nationaal Monument Kamp Vught bezoeken?
U kunt het herinneringscentrum bezoeken van maandag t/m vrijdag van 10-17 uur en in het weekend van 12-17 uur. U dient vooraf te reserveren.

Is vooraf reserveren noodzakelijk?
Ja, we werken met tijdslots waarin we een maximaal aantal bezoekers toelaten. U kunt alleen terecht in het museum als u uw entreekaart vooraf via de website reserveert en betaalt via Ideal. Reserveren is ook noodzakelijk wanneer u in het bezit van een Museumkaart, Vriend/Beschermer bent of gebruik maakt van de Veteranenpas of Postactievenpas (klikt u bij uw reservering dan op Museumkaart of Vriendenkring). 

Hoe werken de tijdslots?
U boekt tickets voor een tijdslot. Binnen dit tijdslot van een half uur kunt u het museum binnen gaan. Kom niet te vroeg, maar zeker niet te laat, want na uw tijdslot kunt u uw tickets niet meer scannen. Nadat u binnen bent kunt u tot 17.00 uur het museum bezoeken. Het laatst mogelijk tijdslot om het museum te bezoeken begint om 15.30 uur.

Kan ik tickets annuleren?
Reeds gekochte tickets kunnen niet worden gerestitueerd. U kunt, bij gezondheidsklachten, uw tickets omboeken naar een later moment, via info@nmkampvught.nl 

Kan ik barak 1B bezoeken?
Barak 1B is in juli en augustus geopend van maandag t/m vrijdag (12-17 uur), zaterdag en zondag (13-17 uur). Uw ticket is een combi-ticket voor beide locaties op dagen dat barak 1B geopend is. Het is tijdelijk niet mogelijk om de barak op een later moment te bezoeken.

Kan ik de expositie ‘Kind onder Vuur’ bezoeken met mijn kind(eren)?
Ja, dit geeft u aan wanneer u de kaarten toont aan de receptie op de dag van uw bezoek. Samen met de medewerkers bespreekt u dan wanneer u de expositie kunt bezoeken. U heeft oordopjes nodig voor een bezoek aan de expositie. U kunt deze zelf meenemen of voor € 1,00 kopen aan de kassa.  

Zijn er vanaf 1 juni weer groepsrondleidingen?
Momenteel worden er geen (groeps-)rondleidingen en andere publieksactiviteiten aangeboden. Vanaf 1 september worden er (onder voorwaarden) weer rondleidingen aangeboden voor school- en jeugdgroepen (t/m 17 jaar). Via ‘rondleiding groepen’ op onze website vindt u meer informatie. 

Kan ik tijdens mijn bezoek iets eten?
Het museumcafé is geopend. De capaciteit is beperkt en wij werken met een aangepaste kaart. U kunt koffie/thee en frisdrank en kleine versnaperingen kopen. U kunt alleen pinnen.

Is de museumwinkel open?
Ja, de museumwinkel is open voor bezoekers met een entreekaart. U kunt uw aankopen alleen per pin betalen. Op zoek naar een boek uit onze museumwinkel? In de webwinkel kunt u een selectie van onze boeken bestellen.

Kan ik contant betalen?
U betaalt online per iDeal voor uw entreebewijs. Indien u iets in de museumwinkel of museumcafé koopt tijdens uw bezoek kunt u alleen per pin betalen. Kortingsacties/kortingsbonnen worden op dit moment niet geaccepteerd.

Is het hele museum toegankelijk tijdens mijn bezoek?
Ja, u kunt het volledige museum en het buitenterrein bezoeken. Houd rekening met de 1,5 meter afstand tussen u en andere bezoekers en de capaciteit van de ruimtes. Dit wordt bij het betreden van de ruimtes aangegeven.

Zijn de garderobe en kluisjes beschikbaar?
Ja, er zijn kluisjes beschikbaar. Wij vragen u echter grotere items zoals jassen en grote tassen in de auto (uit het zicht) achter te laten. 

Kan ik als mindervalide het museum bezoeken?
Ja, u kunt het museum bezoeken zonder restricties, ook het MIVA-toilet en het museumcafé zijn toegankelijk. 

Kan ik gebruik maken van het museumcafé of andere faciliteiten zoals het toilet, zonder het museum te bezoeken?
Nee, dat kan niet. De faciliteiten van NM Kamp Vught zijn alleen toegankelijk voor bezoekers met gereserveerde entreekaarten. 

Kan ik met het openbaar vervoer naar het museum komen?
Aangeraden wordt om zoveel als mogelijk met eigen vervoer te komen. Buurtbus 207 rijdt niet tot 31 augustus, hierdoor is de dichtstbijzijnde halte (25 minuten loopafstand) gelegen aan de N65, streekbus 140.