FAQ – Veelgestelde vragen heropening

Vanaf wanneer kan ik Nationaal Monument Kamp Vught bezoeken?
Vanaf 1 juni is NM Kamp Vught weer open.

Is vooraf reserveren noodzakelijk?
Ja, we werken met tijdslots waarin we een maximaal aantal bezoekers toelaten. U kunt alleen terecht in het museum als u uw entreekaart vooraf via de website reserveert en betaalt via Ideal (reserveren kan vanaf vrijdag 29 mei). Reserveren is ook noodzakelijk wanneer u Vriend bent of in het bezit van een Museumkaart. 

Hoe werken de tijdslots?
U boekt tickets voor een tijdslot. Binnen dit tijdslot van een half uur kunt u het museum binnen gaan. Kom niet te vroeg, maar zeker niet te laat, want na uw tijdslot kunt u uw tickets niet meer scannen. Nadat u binnen bent kunt u tot 17.00 uur het museum bezoeken. Het laatst mogelijk tijdslot om het museum te bezoeken begint om 15.30 uur. 

Kan ik Barak 1B bezoeken?
Op woensdag, zaterdag en zondag is barak 1B geopend. Reserveert u voor die dagen, dan is uw ticket een combi-ticket voor beide locaties.

Kan ik de expositie Kind onder Vuur bezoeken met mijn kind(eren)?
Ja, dit geeft u aan bij uw online reservering en u kunt dit ook aangeven wanneer u de kaarten toont aan de receptie op de dag van uw bezoek.

Zijn er vanaf 1 juni ook weer groepsrondleidingen?
Er worden in de maanden juni, juli en augustus geen (groeps)rondleidingen en andere publieksactiviteiten aangeboden. U loopt alleen of met uw gezin door het museum, u maakt hierbij gebruik van een individuele audiotour. Mocht u in de periode 1 juni t/m 31 augustus een groepsrondleiding hebben geboekt, dan nemen wij contact met u op over annulering. Geen e-mail ontvangen? Mailt u dan zelf via info@nmkampvught.nl.

Kan ik tijdens mijn bezoek iets eten?
Het museumcafé is geopend. De capaciteit is beperkt en wij werken met een aangepaste kaart. U kunt koffie/thee en frisdrank en kleine versnaperingen kopen. U kunt alleen pinnen.

Is de museumwinkel open?
Ja, de museumwinkel is open voor bezoekers met een entreekaart. U kunt uw aankopen alleen per pin betalen. Op zoek naar een boek uit onze museumwinkel? In de webwinkel kunt u een selectie van onze boeken bestellen.

Kan ik contant betalen?
U betaalt online per Ideal voor uw entreebewijs. Indien u iets in de museumwinkel of museumcafé koopt tijdens uw bezoek kunt u alleen per pin betalen. Kortingsacties/kortingsbonnen worden tot 1 september niet geaccepteerd.

Is het hele museum toegankelijk tijdens mijn bezoek?
Ja, u kunt het volledige museum en het buitenterrein bezoeken. Barak 1B is alleen op woensdag, zaterdag en zondag geopend. Houd rekening met de 1,5 meter afstand tussen u en andere bezoekers en de capaciteit van de ruimtes. Dit wordt bij het betreden van de ruimtes aangegeven.

Zijn de garderobe en kluisjes beschikbaar?
Nee, we vragen u uw jassen en tassen mee te nemen het museum in.

Kan ik als mindervalide het museum bezoeken?
Ja, u kunt het museum bezoeken zonder restricties, ook het MIVA-toilet en het museumcafé zijn voor u toegankelijk. 

Kan ik gebruik maken van het museumcafé of andere faciliteiten zoals het toilet, zonder het museum te bezoeken?
Nee, dat kan niet. De faciliteiten van NM Kamp Vught zijn momenteel alleen toegankelijk voor bezoekers met gereserveerde entreekaarten. 

Kan ik met het openbaar vervoer naar het museum komen?
Aangeraden wordt om zoveel als mogelijk met eigen vervoer te komen. Buurtbus 207 rijdt niet tot 31 augustus, hierdoor is de dichtstbijzijnde halte (25 minuten loopafstand) gelegen aan de N65, streekbus 140.