Expositie ‘Kind onder Vuur’In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven. In het kader hiervan heeft Nationaal Monument  Kamp Vught in samenwerking met het Rode Kruis en Humanity House een nieuwe versie gemaakt van de succesvolle reizende expositie Kind onder Vuur.
De expositie is ontwikkeld door Critical Mass.

In de interactieve tentoonstelling Kind onder Vuur, oorlog en vrijheid ontdekken kinderen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is voor iedereen. De expositie vertelt de verhalen van verschillende kinderen in oorlogssituaties, toen en nu. De 13-jarige Hans werd met zijn familie als gijzelaars opgesloten in Kamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken. De 12-jarige Helma is vanuit Syrië naar Nederland gevlucht. Hoe dat voor hen was – en hoe het nu met ze gaat – is te ervaren in de tentoonstelling. Met educatieve maar herkenbare video’s, verrassende en actieve spellen en persoonlijke dilemma’s.

De educatieve wisselexpositie is zowel geschikt voor groepen leerlingen als voor individuele bezoekers (vanaf 10 jaar). Voor individueel bezoek geldt dat reserveren vanwege de RIVM-richtlijnen verplicht is. Dat kan hier. Neem eigen oordopjes mee of koop deze ter plekke voor € 1,25. Je krijgt een gratis opdrachtenboekje mee.

Scholen kunnen dit programma zowel los als in combinatie met een rondleiding reserveren via info@nmkampvught.nl

Voor de meest recente informatie over de boekingsmogelijkheden bekijk de kalender.

Voor:            groep 7/8 en klas 1 vmbo/havo/vwo
Duur:           90 minuten
Aantallen:  maximaal 30 leerlingen per groep
Kosten:        € 35,00 per groep incl. opdrachtenboekjes
Wanneer:   t/m 14 maart 2021

Deze expositie wordt financieel mogelijk gemaakt door:


 

Foto’s Max Kneefel, Jan van de Ven (homepage)