Expositie ‘Bouwen aan de toekomst’

In oktober 2018 begon Nationaal Monument Kamp Vught aan een grote verbouwing van de ontvangstruimtes, een educatieve uitbreiding en een nieuwe vaste expositie. Op 27 november 2019 heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het vernieuwde Nationaal Monument Kamp Vught geopend. Een prachtig hoogtepunt na meer dan een jaar plannen, discussiëren, schetsen, schrijven, tekenen en heel hard werken door vele mensen; zowel intern als extern.

Gedurende het jaar heeft Jan van de Ven, rondleider en fotograaf, dit proces in beelden weten te vatten. Voor en achter de schermen, soms letterlijk tussen het bouwstof, maar altijd met oog voor de mensen zelf en voor die unieke plaatjes en beelden die dit proces zo bijzonder maakten. Vijfendertig beelden zijn in deze expositie verzameld en tientallen andere op een scherm te bekijken. In de museumwinkel kunt u een boekje met een ruime selectie van foto’s van de bouw en inrichting van het herinneringscentrum kopen.
Nationaal Monument Kamp Vught dankt allen die zich de afgelopen periode hebben ingezet, op welke wijze dan ook, voor de realisatie van deze vernieuwing. En vanzelfsprekend dank aan de geportretteerden voor hun medewerking.