Audiotour

Tijdelijk is de audiotour inbegrepen bij de entree i.v.m. de verbouwing. De route is hierop aangepast en u krijgt met de audiotour een goede indruk van de geschiedenis van Kamp Vught.

Bekijk een impressie van de audiotour in meerdere talen:

Er is een Nederlandstalige, Engelstalige, Duitstalige en Franstalige versie beschikbaar. NOS-journalist Maino Remmers spreekt een groot deel van de Nederlandse teksten in.

Tot de heropening is de audiotour inbegrepen bij het entreebedrag (ook voor Museumkaarthouders), behalve op 15 september.

Optioneel: oortelefoontjes te koop voor € 1,00.
Also available in English. Auch in deutscher Sprache verfügbar. Disponible en français aussi.

Meerwaarde

Honderden musea in binnen- en buitenland, van het Anne Frank Huis t/m het Zaans Museum bieden de handzame Podcatcher aan, die een meerwaarde geeft aan het individuele museumbezoek. Met de opening van de nieuwbouw in 2002 heeft Nationaal Monument Kamp Vught gekozen voor een compacte expositie en een sobere inrichting van het buitenterrein van het museum. Ook de hoeveelheid informatie was zeer sober uitgewerkt. Bij de ontwikkeling van de audiotour is gekozen voor toelichting bij twintig plekken binnen en buiten, waarbij het mogelijk is om extra gesproken uitleg te horen. De audiotour vertelt het verhaal over de het bestaan van het kamp in 1943 en 1944. Beschrijvingen over kamp Vught worden afgewisseld met citaten van oud-gevangenen en toepasselijke muziek die in het kamp gemaakt is door oud-gevangenen, zoals Louise van de Montel en Marius Flothuis.

Beluister een fragment (3,5 min.) over het rantsoen:

Beluister een fragment (1,5 min.) over de slaapzaal:

De audiotour is ontwikkeld met dank aan de bijdragen van TV5MONDE en de Gemeente Vught.