Concert Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht houdt op vrijdag 23 maart een concert in de Martinihal in Vught in het kader van de vrijwilligersactie ‘Samen herdenken, meer ruimte schenken’. Deze activiteit is mogelijk dankzij de medewerking van de Gemeente Vught.

Het orkest verwoordt het thema ‘Missions’ als volgt: 
Het orkest neemt u mee op reis langs de oefen- en uitzendgebieden waar de luchtmacht haar werk doet. De luchtmacht is een klein team met grote ambitie en kracht. U vindt ons op allerlei plekken in en boven Nederland, maar ook ver daarbuiten. Wij zijn geen verzameling van individuen, maar echte teamspelers. Wij zijn op ons allerbest als we samenwerken, tijdens nationale en internationale oefeningen en missies. Bij onverwachte rampen zorgen wij, vaak samen met civiele partners, voor veiligheid en rust.
Wij zijn gewone mannen en vrouwen, maar wel met een hele bijzondere taak. Samen fiksen wij iedere opdracht. Die opdrachten zijn heel verschillend; van ongeplande acties tot brede, internationale missies. Van een reddings- of evacuatietrip naar een rampgebied, tot luchtsteun in een conflictgebied. Wij helpen waar wij kunnen en soms is de sound of freedom daarbij al genoeg. Wij werken op bases in heel Nederland, Europa en Amerika, want onze trainingen en missies brengen ons overal op deze planeet.

Het orkest bestaat uit vakmusici die stuk voor stuk behoren tot de top binnen hun discipline. Met als resultaat soulvolle, symfonische popmuziek met een krachtige groove en een herkenbare beat. Een geluid uit duizenden. Dát is het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

“Stap in en reis met ons mee naar Amerika, Scandinavië, de Caraïben, Afrika, het Midden Oosten, etc. Het orkest zal dat doen met uitgekiende en hedendaagse arrangementen, solisten uit ons eigen orkest en zangsolisten.
Ook luchtmachtmilitairen spreken over hun ervaringen tijdens hun oefeningen en uitzendingen.”

Tezamen met een compleet nieuw podium, zorgen de lichtshow en beelden op de drie bij zes meter grote led wall voor visueel spektakel. Dit alles maakt het programma ‘Missions’ tot een onvergetelijke muzikale reis en neemt u als toeschouwer even mee in onze wereld. De wereld van de luchtmacht. Waar kameraadschap niet voor even is, maar voor het leven.”

De voorverkoop start voorjaar 2019: aanvang concert op vrijdag 23 maart is 20.00 uur in de Martinihal in Vught. De solisten worden later bekend.
De entree van € 15,00 komt (minus onkosten) geheel ten goede aan de vrijwilligersactie ‘Samen herdenken, meer ruimte schenken’ voor de vernieuwing van het museum. De Gemeente Vught biedt bezoekers tevens een kopje koffie/thee aan.