A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

Beekhuizen, Jan Reinder

Geboren in Renkum op 12 april 1913
Omgekomen in Kamp Vught op 2 februari 1943, 29 jaar

Jan Beekhuizen komt in één van de eerste groepen gevangenen in Kamp Vught aan, vermoedelijk vanuit Kamp Amersfoort. Net als daar zijn de omstandigheden in het nieuw gebouwde Kamp Vught zeer slecht. Het is volop winter, maar in de barakken waarin de gevangenen worden ondergebracht zitten nog geen ruiten in de vensters. De keuken functioneert nauwelijks en het drinkwater is onvoldoende van kwaliteit. Veel gevangenen worden ziek en overleven de bittere omstandigheden niet.

Akte

De enige gegevens die wij van Jan Beekhuizen hebben staan op de akte van overlijden. Deze akten werden opgemaakt door een “Deutsche Standesbeamte” in het kamp.
Jan Beekhuizen is een zoon van Wouter Beekhuizen en Anna Eibergen. Hij wordt in Renkum geboren op 12 april 1913. In 1942 woont Jan met zijn vrouw Gerritje Oldenmenger aan de Waterweg 13 in Renkum. Onbekend is of uit dit huwelijk kinderen zijn geboren.
Op 2 februari 1943 sterft Jan in het concentratiekamp Vught aan uitputting en ondervoeding om 5 uur in de vroege ochtend.

Heeft u meer gegevens en/of een foto? Laat het ons weten: uw informatie is welkom via info(at)nmkampvught.nl 

Bron:

  • Sterbebuch 1943