Bezoekersvoorwaarden

We verwelkomen u graag in Nationaal Monument Kamp Vught en we hebben extra maatregelen genomen voor een veilig bezoek. U bent 7 dagen in de week welkom, op zondag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. We werken met tijdsloten en als bezoeker dient u vooraf het bezoek aan ons museum online te reserveren. Dit is ook verplicht wanneer u een Museumkaart heeft of donateur (Vriend/Beschermer) bent van Nationaal Monument Kamp Vught.

Entreekaarten

Kijk hier om direct te reserveren. U kunt zien of er nog ruimte is binnen een aanvangstijdslot en eventueel op de dag zelf nog direct voor een tijdslot reserveren. Nadat u gearriveerd bent binnen het gekozen tijdslot, kunt u tot 17.00 uur het museum bezoeken.

Tickets worden alleen online verkocht, er is een beperkt aantal per half uur beschikbaar. We blijven onder de toegestane bezoekersaantallen per vierkante meter. Op deze manier weten we zeker dat er nooit te veel mensen in het gebouw aanwezig zijn. Nationaal Monument Kamp Vught heeft een ruim opgezet gebouw waar anderhalve meter afstand houden goed mogelijk is. Onderstaande regels zorgen ervoor dat iedereen het museum op een prettige en veilige manier kan bezoeken. We vragen u deze regels te lezen voorafgaand aan het bezoek. Tijdens uw bezoek is het belangrijk de aanwijzingen van onze suppoost op te volgen.

Voor een veilig en aangenaam museumbezoek houdt NMKV  zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Hieronder leest u puntsgewijs wat dit voor u betekent.

Kom niet naar het museum als u last heeft van gezondheidsklachten!
Reeds gereserveerde tickets kunnen, wanneer u vanwege gezondheidsklachten niet kunt komen, omgeboekt worden naar een later moment.
Gekochte/ongebruikte tickets kunnen niet worden gerestitueerd.

In het museum

 • Laat indien mogelijk jassen en andere persoonlijke eigendommen (onzichtbaar) in de auto liggen of neem eigendommen mee het museum in.
 • Onze medewerkers zitten achter een plexiglas scherm, waardoor u veilig kunt communiceren.
 • Door de online ticketverkoop hoeven de tickets alleen gescand te worden. Bezoekers kunnen hun ticket laten scannen door het plexiglas scherm bij de balie; zo is er geen fysiek contact met onze medewerkers.
 • Draag bij uw bezoek aan het herinneringscentrum en barak 1B in alle binnenruimtes een mondkapje. U kunt een mondkapje kopen aan de kassa voor € 1,00.
 • Alle oppervlaktes zoals trapleuningen, deurknoppen en balies worden regelmatig ontsmet. Er is ontsmettingsgel aanwezig voor bezoekers en medewerkers.
 • U maakt in het museum gebruik van een audiotour. Deze zijn vooraf gedesinfecteerd en geactiveerd. U kunt voor eenvoudiger gebruik eigen oordopjes meenemen.
 • Er is een vaste looproute door het museum, zodat er geen kruisende bezoekersstromen ontstaan. Deze route is aangegeven op bordjes en met pijlen op de vloer. Per ruimte is aangegeven hoeveel personen er aanwezig mogen zijn. Suppoosten zien toe op de looproutes en op de drukte per ruimte en spreken bezoekers actief aan indien de maatregelen niet in acht genomen worden.
 • De expositie ‘Kind onder Vuur’ voor kinderen vanaf 10 jaar is voor óf na de rondgang over het terrein te bezoeken. Voor deze expositie zijn oordopjes nodig. Deze kunt u zelf meenemen of voor € 1,25 kopen (alleen pin).
 • Het museum heeft vier toiletblokken beschikbaar: twee op de begane grond en twee in het lagere nieuwbouw gedeelte. Er kan slechts een persoon per keer het toiletblok betreden. De toiletblokken worden gedurende de dag regelmatig schoongemaakt, u kunt er dan geen gebruik van maken. Ook wordt de mogelijkheid geboden aan bezoekers om contactpunten zelf te reinigen.
 • Het MIVA-toilet blijft beschikbaar en is alleen toegankelijk voor onze mindervalide bezoekers.
 • Het museumcafé is tijdelijk gesloten i.v.m. de corona-maatregelen.

Visitor conditions (English)
Hausordnung auf Deutsch

Vernieuwde expositie ©DigiDaan