Bezoekersvoorwaarden heropening

We verwelkomen je graag weer in het Nationaal Monument Kamp Vught en we hebben extra maatregelen genomen voor een veilig bezoek. Je bent 7 dagen in de week welkom, op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur en op maandag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur. We werken met tijdsloten en als bezoeker moet je vooraf je bezoek aan ons museum online reserveren. Dit is ook verplicht wanneer je een Museumkaart hebt of donateur bent van Nationaal Monument Kamp Vught.

Entreekaarten

Kijk hier om direct te reserveren. Je kunt zien of er nog ruimte is binnen en aanvangstijdslot en eventueel zelfs op de dag zelf nog direct voor een tijdslot reserveren. Nadat je binnen bent gekomen in het gekozen tijdslot, kun je tot 17.00 uur het museum bezoeken.

Tickets worden alleen online verkocht, er is een beperkt aantal per half uur beschikbaar. We blijven onder de toegestane bezoekersaantallen per vierkante meter. Op deze manier weten we zeker dat er nooit teveel mensen in het gebouw aanwezig zijn.

Het Nationaal Monument Kamp Vught heeft een ruim opgezet gebouw waar anderhalve meter afstand houden goed mogelijk is. Onderstaande regels zorgen ervoor dat iedereen het museum op een prettige en veilige manier kan bezoeken. We vragen je deze regels te lezen voorafgaand aan je bezoek. Tijdens je bezoek is het belangrijk de aanwijzingen van onze suppoosten op te volgen.

Voor een veilig en aangenaam museumbezoek houdt NMKV  zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Hieronder lees je puntsgewijs wat dit voor jou betekent.

Kom niet naar het museum als je last hebt van gezondheidsklachten!
Reeds gereserveerde tickets kunnen, wanneer u vanwege gezondheidsklachten niet kunt komen, omgeboekt worden naar een later moment.
Gekochte/ongebruikte tickets kunnen niet worden gerestitueerd.

In het museum

  • Laat indien mogelijk jassen en andere persoonlijke eigendommen (onzichtbaar) in de auto liggen of neem eigendommen mee het museum in. De kluisjes en de garderobe zijn tijdelijk niet beschikbaar.
  • Onze medewerkers zitten achter een plexiglas scherm, waardoor je veilig kunt blijven communiceren.
  • Door de online ticketverkoop hoeven de tickets alleen nog maar gescand te worden. Bezoekers kunnen hun ticket laten scannen door de plexiglas wanden bij de balies heen, zo is er geen fysiek contact met onze medewerkers.
  • Alle oppervlaktes zoals trapleuningen, deurknoppen en balies worden regelmatig ontsmet. Bij de balies zijn perspex schermen aangebracht. Er is ontsmettingsgel aanwezig voor bezoekers en medewerkers.
  • Je maakt in het museum gebruik van een audiotour. Deze is beschermd met een hoesje welke na gebruik vervangen wordt. Je kunt voor eenvoudiger gebruik eigen oordopjes meenemen.
  • Er is een vaste looproute door het museum, zodat er geen kruisende bezoekersstromen ontstaan. Deze route is aangegeven op bordjes en met pijlen op de vloer. Per ruimte is aangegeven hoeveel personen er aanwezig mogen zijn. Suppoosten zien toe op de looproutes en op de drukte per ruimte en spreken bezoekers actief aan indien de maatregelen niet in acht genomen worden.
  • De expositie Kind onder Vuur voor kinderen van 10 t/m 12 jaar is voor óf na je rondgang over het terrein te bezoeken. Voor deze expositie zijn oordopjes nodig. Deze kun je zelf meenemen of voor €1,00 kopen aan de kassa (alleen pin).
  • Het museum heeft vier toiletblokken beschikbaar: twee op de begane grond en twee in het lagere nieuwbouw gedeelte. Er kan slechts een persoon per keer het toiletblok betreden. De deuren van elk toiletblok zijn verwijderd, zodat van buitenaf goed te zien is of het toilet bezet is. Als dit het geval is, vragen we je even te wachten: op de grond zijn de wachtplaatsen gemarkeerd met stippen op anderhalve meter afstand van elkaar. De toiletblokken worden gedurende de dag regelmatig schoongemaakt, je kunt er dan even geen gebruik van maken. Ook wordt de mogelijkheid geboden aan bezoekers om contactpunten zelf te reinigen.
  • Het MIVA – toilet blijft beschikbaar en is alleen toegankelijk voor onze minder valide bezoekers.
  • Het museumcafé is geopend voor max. 20 bezoekers, we hebben een beperkte kaart.

Visitor conditions in English (PDF)
Hausordnung auf Deutsch (PDF)

Vernieuwde expositie ©DigiDaan