Beschermerslezing: Louise Fresco

Bekijk de impressie van de Beschermerslezing (met dank aan foto’s Jan van de Ven):

Op 19 januari verzorgde prof. dr. ir. Louise Fresco de dertiende Beschermerslezing in Nationaal Monument Kamp Vught. Fresco is landbouw- en voedseldeskundige en voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research. Zij verzorgt ook columns in NRC Handelsblad. Haar lezing had als titel ‘Kennis in tijden van vooroordelen’. Theo Verbruggen (o.a. journalist voor NOS en bestuurslid stichting Beschermers) ging aansluitend op de lezing in gesprek met 3 jongeren, Khaldoun Al Shamli (advocaat en vluchteling uit Syrië), Femke Merkus (marketing-student aan Avans Hogescholen) en Laurie Slegtenhorst (promovenda Erasmus School of History, Culture and Communication).

De Beschermerslezing is alleen bestemd voor genodigden. U bent Beschermer vanaf € 250,00 per jaar; bedrijven vanaf € 1000,00 per jaar (met fiscaal voordeel).
Sinds 2008 waren onder meer Katrin Himmler, Frits Bolkestein, Frans Timmermans, James Kennedy, Jaap de Hoop Scheffer, Frank Westerman en Monica Sie sprekers tijdens de jaarlijkse Beschermerslezing. De stichting is in 2007 opgericht om extra inkomsten te genereren en zo de financiële basis van Nationaal Monument Kamp Vught te versterken. De stichting wil de bewustwording van jongeren vergroten over onderwerpen als mensenrechten, tolerantie en vrijheid. Tientallen bedrijven en particulieren ondersteunen met hun bijdragen de activiteiten van het herinneringscentrum.

Lees hier meer over de stichting Beschermers en transcripties van andere sprekers (Beschermers ontvangen een uitgave per post).

Beschermers logo