Beschermerslezing: Monika Sie Dhian Ho

Op 28 januari verzorgde Monika Sie Dhian Ho de elfde Beschermerslezing in Nationaal Monument Kamp Vught. Sie (1967) is directeur van het prestigieuze Nederlands instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’. Een impressie van de middag met dank aan De Mediamannen (2,5 min.):

Bekijk ook de foto-impressie, met dank aan Jan van de Ven:

Foto’s: voorzitter stichting Beschermers Rob Almering; Jeroen van den Eijnde, directeur NM Kamp Vught; Monika Sie Dhian Ho, directeur Clingendael; Sie in gesprek met bestuurslid st. Beschermers en journalist Theo Verbruggen; informeel samenzijn na de lezing met o.a. genodigden oud-politicus Job Cohen, socioloog Kees Schuyt, Rita Kok en minister van Staat Wim Kok, Huib van Olden, wethouder van ‘s-Hertogenbosch, Willem Louwers, voorzitter NM Kamp Vught, oud-voorzitter Peter Swinkels, oud-bestuurslid Hans Jager, Raad van Toezicht-lid Jan Nijhof. 
Op verzoek van de stichting Beschermers Nationaal Monument Kamp Vught gaf Sie haar visie hoe een sterk en overtuigend Europa te realiseren is. Theo Verbruggen (o.a. journalist voor NOS en bestuurslid stichting Beschermers) ging aansluitend op de lezing met Sie en het publiek in gesprek. De Beschermerslezing is alleen toegankelijk voor genodigden.

Sinds 2008 waren onder meer Katrin Himmler, Frits Bolkestein, Frans Timmermans, James Kennedy, Jaap de Hoop Scheffer, Abram de Swaan en Frank Westerman sprekers tijdens de jaarlijkse Beschermerslezing. De stichting is in 2007 opgericht om extra inkomsten te genereren en zo de financiële basis van Nationaal Monument Kamp Vught te versterken. De stichting wil de bewustwording van jongeren vergroten over onderwerpen als mensenrechten, tolerantie en vrijheid. Tientallen bedrijven en particulieren ondersteunen met hun bijdragen de activiteiten van het herinneringscentrum.

Lees hier meer over de stichting Beschermers, de lezing van Monika Sie Dhian Ho en andere sprekers (Beschermers ontvangen een uitgave per post).

Beschermers logo