Doe de audiotour

Voor mensen die meer informatie willen tijdens hun bezoek in het museum en over het buitenterrein, is er de audiotour. Hiermee komen wij tegemoet aan vele vragen van individuele bezoekers. Er is een Nederlandstalige, Engelstalige en Duitstalige versie beschikbaar. NOS-journalist Maino Remmers spreekt een groot deel van de Nederlandse teksten in. U leent een ‘Podcatcher’ voor 2 euro aan de balie (er zijn 40 Podcatchers beschikbaar). U kunt eventueel uw eigen hoofdtelefoon meenemen en aansluiten op het apparaatje.
Also available in English. Auch in deutscher Sprache verfügbar.

Meerwaarde

Honderden musea in binnen- en buitenland, van het Anne Frank Huis t/m het Zaans Museum bieden de handzame Podcatcher aan, die een meerwaarde geeft aan het individuele museumbezoek. Met de opening van de nieuwbouw in 2002 heeft Nationaal Monument Kamp Vught gekozen voor een compacte expositie en een sobere inrichting van het buitenterrein van het museum. Ook de hoeveelheid informatie was zeer sober uitgewerkt. Bij de ontwikkeling van de audiotour is gekozen voor toelichting bij twintig plekken binnen en buiten, waarbij het mogelijk is om extra gesproken uitleg te horen. De audiotour vertelt het verhaal over de het bestaan van het kamp in 1943 en 1944. Beschrijvingen over kamp Vught worden afgewisseld met citaten van oud-gevangenen en toepasselijke muziek die in het kamp gemaakt is door oud-gevangenen, zoals Louise van de Montel en Marius Flothuis.

Beluister een fragment (3,5 min.) over het rantsoen:


Beluister een fragment (1,5 min.) over de slaapzaal:

Foto: beeld van de Podcatchers; vrijwilligers Henk en Hannie spreken citaten van oud-gevangenen in de studio.

In 2010 maakten wij i.s.m. De Mediamannen een luisterroute door Vught bij de expositie ‘Zichtbare herinneringen’ met verhalen over Kamp Vught. U kunt deze audioroute downloaden (klik op de oranje pijl). Let op: het Vughts Museum is gesloten i.v.m. verhuizing naar de Petruskerk.  De audiotour is mogelijk mede dankzij een bijdrage van de Gemeente Vught.

Bekijk een impressie van de audiotour in meerdere talen (2 minuten), met dank aan De Mediamannen: