‘Leven met en na Auschwitz’: vol geboekt

De bijeenkomst is inmiddels vol geboekt!

Theoloog Herman Teerhöfer heeft in de afgelopen zeven jaar ruim zeventig overlevenden van Auschwitz (in de leeftijd van 81 tot 97 jaar) geïnterviewd in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Israël. Van dit indrukwekkende project – met 175 uur aan interviews –  heeft hij een multimedia-presentatie ontwikkeld. Aan de hand van korte fragmenten uit de interviews licht hij toe hoe zij zich staande hebben gehouden in dergelijke extreme omstandigheden, in kampen zoals van Vught en Auschwitz , levend tussen hoop en vrees.

Kracht

In de interviews staan de volgende thema’s en vragen centraal: Hoe hebben mensen kunnen overleven en waar hebben overlevenden kracht uit geput? Hoe hebben zij ondanks vele verlieservaringen en trauma’s zin gegeven aan hun leven na de oorlog?
De unieke getuigenissen zijn voorbeelden van levenskracht, en vormen een appèl tegen discriminatie en voor meer tolerantie. De mensen hebben in hun getuigenissen een boodschap van vrede en verdraagzaamheid voor ons.
De interviews worden afgewisseld met passende livemuziek, zoals Bicinia van Marius Flothuis, geschreven als gevangene in Kamp Vught in 1944 en nu gezongen door het Vocaal Ensemble Pur Sang, kamerkoor uit ‘s-Hertogenbosch o.l.v. dirigent Bas Ramselaar.

Zondag 1 oktober 13.00 uur, einde plm. 15.00 uur (met pauze). De entree bedraagt € 3,00 exclusief de entree tot het museum (gratis met Museumkaart, Veteranenpas, als Vriend of Beschermer van NM kamp Vught). Reserveren is niet meer mogelijk. 
Voor meer informatie, zie ook de site van Herman Teerhöfer.