Activiteiten bij ‘Eten in oorlogstijd’

Tijdens de expositie Eten in oorlogstijd bieden wij extra activiteiten aan:
* In de ontvangsthal is een vitrine met objecten en documentatie over voedsel in Kamp Vught ingericht.
* Voor bezoekers vanaf 10 jaar is een gratis speurboekje beschikbaar bij de balie. Ga op ontdekkingstocht in de tentoonstelling en speur naar de antwoorden op vragen van de koks!
* Tijdens de expositie werken wij samen met Vughtse horeca-ondernemers, zoals Michelinster-restaurant De Heer Kocken. John Kocken maakte met de ingrediënten van de ‘Philiprak’ een moderne versie. La Boulangerie Goossens maakte ‘oorlogskoekjes’ naar een recept uit 1941, voor € 2,00 te koop in ons museum. In het museumcafé is er bij de koffie/thee een gratis ‘oorlogskoekje’. Culinair café Die Twee maakte op een speciaal ‘Bevrijdingsmenu’ rond de bevrijding van Vught, eind oktober.
* Dinsdag t/m vrijdag wordt in de voorjaarsvakantie in het auditorium afwisselend De Hongerwinter uit de serie 13 in de oorlog vertoond;  Zweeds wittebrood uit de serie Andere Tijden en De jaren ’40 uit de serie Mooi was die tijd: een gezin in een reis door de tijd.
* Wildplukwandeling op 7 oktober: onder begeleiding van voedingsdeskundige Yvet Noordermeer en wildplukker Leoniek Bontje door de Vughtse bossen, op zoek naar naar eetbare kruiden en gewassen.

De kleurrijke catalogus met recepten en verhalen is rijk aan historische informatie en een inspiratiebron voor de kookliefhebber van nu (€ 12,50).
Blader online door
 het informatieboekje met recepten van John Kocken en Jeroen Goossens (klik op + om te vergroten – 2e aangepaste druk):

Bekijk Van Alle Tijden (2 min., onderdeel van Andere Tijden) met Manon Henzen, over de haverkoekjes die in de Tweede Wereldoorlog gemaakt werden.