Activiteiten bij ‘Eten in oorlogstijd’

Tijdens de expositie Eten in oorlogstijd bieden wij extra activiteiten aan:
* In de ontvangsthal is een vitrine met objecten en documentatie over voedsel in Kamp Vught ingericht.
* Voor bezoekers vanaf 10 jaar is een gratis speurboekje beschikbaar bij de balie. Ga op ontdekkingstocht in de tentoonstelling en speur naar de antwoorden op vragen van de koks!
* Wildplukwandeling op  zaterdag 7 oktober: onder begeleiding van voedingsdeskundige Yvet Noordermeer (foto: links) en wildplukker Leoniek Bontje (rechts) struint u door de Vughtse bossen naar eetbare kruiden en gewassen. Na afloop gaat u naar De Kruishoeve in Vught voor een workshop, waarbij van de oogst een lunch wordt gemaakt.
* Zondag 8 oktober: CrossRoads-evenement; deelname inbegrepen bij entree.
* Tijdens de expositie werken wij samen met Vughtse horeca-ondernemers, zoals Michelinster-restaurant De Heer Kocken. John Kocken maakte met de ingrediënten van de ‘Philiprak’ een moderne versie. La Boulangerie Goossens maakte ‘oorlogskoekjes’ naar een recept uit 1941, voor € 2,00 te koop in ons museum. In het museumcafé is er bij de koffie/thee een gratis ‘oorlogskoekje’.
* Op maandag t/m vrijdag worden in het auditorium afwisselend De Hongerwinter uit de serie 13 in de oorlog vertoond;  Zweeds wittebrood uit de serie Andere Tijden en De jaren ’40 uit de serie Mooi was die tijd: een gezin in een reis door de tijd (in de vakanties).

De kleurrijke catalogus met recepten en verhalen is rijk aan historische informatie en een inspiratiebron voor de kookliefhebber van nu (€ 12,50).
Blader online door
 het informatieboekje met recepten van John Kocken en Jeroen Goossens (klik op + om te vergroten – 2e aangepaste druk):